МП «ДСЛЗ» запустило виробництво сталевого та чавунного дробу

Сьогодні в Кам’янському сталася по-справжньому знаменна подія – запущено в роботу нове виробництво сталевого та чавунного дробу.

На «Дніпродзержинському сталеливарному заводі» (дочірнє підприємство ПАТ «Дніпровагонмаш») почала працювати автоматизована установка з виробництва сталевого дробу. Спроектована китайськими партнерами, ця установка дозволить «Стальзаводу» створити нові робочі місця, збільшити номенклатуру продукції та вийти на міжнародні ринки збуту.
У церемонії урочистого запуску взяли участь голова структури-власника «Стальзаводу» – промислової групи «ТАС» Сергій Тігіпко, мер Кам’янського Андрій Білоусов, генеральний директор підприємства Олександр Закирбаєв та китайські партнери. Вони привітали заводчан із відкриттям нового виробництва та висловили впевненість у гідному майбутньому «Стальзаводу».
– Не секрет, що останніми роками «Дніпровагонмаш» і «Стальзавод» переживали дуже важкі часи – ми втратили 90% ринків збуту нашої продукції в Росії, Казахстані та Білорусії. Тим не менш, ми не склали руки і шукали шляхи виходу на інші ринки, і сьогоднішнє відкриття установки з виробництва сталевого дробу – це наш шанс знайти нових покупців, причому ми продаємо не сировину чи напівфабрикат, а готову продукцію, що набагато вигідніше. Наступна подібна подія буде у вересні, коли ми опануємо технологію капітального ремонту вагонів. Ми відкриваємо новий вид бізнесу – залізничні перевезення, і вагони нам будуть дуже потрібні. Ні «Дніпровагонмаш», ні «Стальзавод» ніхто різати на металобрухт не збирається, ми працювали і працюватимемо! – зазначив Сергій Тігіпко.
– Сьогодні у Кам’янському створено нові робочі місця, а це – зарплати, податки до бюджету, це – стабільність у місті. Я дякую інвесторам за підтримку наших підприємств та вітаю всіх із сьогоднішнім святом – запуском нової сучасної установки! – сказав Андрій Білоусов.
Докладніше про нову установку та її вигоду для Кам’янського та української економіки загалом ми розповімо найближчим часом.