З початку року заводи “Укрзалізниці” побудували 70 піввагонів

З початку 2017 року на заводах-філіях ПАТ “Укрзалізниця” побудовано 70 піввагонів.

Про це ЕП повідомили у прес-службі компанії.

Згідно з повідомленням, замовлення виконали Дарницький, Попаснянський та Стрийський вагоноремонтний заводи.

“Крім того, залізничники оновили в умовах Дарницького та Стрийського вагоноремонтних заводів плановим ремонтом 4,647 тисяч вантажних вагонів та 404 піввагони відремонтували капітально. З них 2,368 тисяч одиниць вантажного рухомого складу належать приватним підприємствам”, – йдеться у повідомленні.

“Оновлюється і парк зерновозів – для задоволення потреб відправників у перевезеннях зерна і зернових вантажів, з початку року “Укрзалізниця” відремонтувала деповським ремонтом 746 вагонів-зерновозів. Загалом робочий парк зерновозів за 2 місяці збільшився на 28 одиниць і становить 10,978 тисяч”, – повідомляє прес-служба.

Як наголошується, у 2017 році планується відремонтувати 4,792 тисяч зерновозів – для порівняння, у 2016 році було відновлено 5131 хопер-зерновоз.

“Укрзалізниця ремонтує зерновози власними силами, в умовах вагонних депо. Зерновози ремонтувалися в депо Знам’янка, Помічна, Подільське, Херсон, ім. Тараса Шевченка, Здолбунів, Полтава та в ін”, – заявили у компанії.

Раніше президент Об’єднання підприємств “Укрметалургпром” Олександр Каленков заявив, що металурги в другому півріччі 2016 роки не змогли виплавити близько 3 мільйонів тонн сталі через незадовільну роботу “Укрзалізниці”.

Як повідомлялося, “Укрзалізниця” планує побудувати на власних потужностях у 2017 році не менше 3 тисяч піввагонів.

Економічна правда